Världens populäraste sport

Världens allra största och populäraste sport stavas fotboll. Det beräknas att vi har över 250 aktiva fotbollsspelare värden över och än mer entusiaster som gärna spelar på fotboll på friden, tittar på sporten på tv eller från läktarplats. Även i Sverige är fotbollen den allra största sporten, något som tydlig kan ses om man går ut och äter på någon sportbar när det är stora fotbollsmatcher som visas.

Många svenska fans

I Sverige finns det otroligt många fotbollsfans, allt ifrån de som är riktigt inbitna till de som mer ser det som en rolig form av underhållning. Svenska fotbollsfans håller på precis allt – vitt och brett! Lokala svenska klubbar i Allsvenskan, lag i dom riktiga gärdsgårdsserierna, Svenska landslaget, lag i den engelska högstaligan Premier League, och mycket mycket mer! Ja, det är till och med vanligt att man kan hålla på flera stycken lag i flera stycken olika ligor, något som gör att man nästan alltid har någon form av fotboll att titta på om man så bara vill.

Bra och rolig träning

Fotboll är även en otroligt bra och rolig träningsform, helst konditionsmässigt, som man lätt kan spela tillsammans med sina vänner eller familj, ung som gammal, män som kvinnor. Allt handlar om att lägga spelet på rätt nivå för varje enskilt tillfälle, allt för att verkligen ska vara roligt för alla och för att man ska kunna undvika onödiga skador. Det är helt enkelt ett bra sätt att röra på sig för dom som tycker det är tråkigt att bara fara ut och springa, något som bland annat gjort att det finns ett så stort antal Korplag i Sverige.

Goda resultat trots liten nation

Något som också är roligt för oss svenskar och som bland annat ligger till grund för den omåttliga popularitet som fotbollen har i vårt avlånga land, är det faktum att vi rent historiskt gjort väldigt bra ifrån oss internationellt sett. Trots att vi egentligen är en liten skruttnation i sammanhanget så har vi många fina skalpar under vårt bälte, inte minst VM-bronset från 1994, som vi som fotbollsnation aldrig får förglömma.