Träna som ett MMA-proffs

photodune-3640844-mma-xs (1)

Vill man få snabba resultat och öka i styrka, gå ned i vikt, bli smidigare och få ökad kondition måste man träna hårt och alltid ge 100 %. En träningsform kan ge dig allt detta: mixed martial arts (MMA).

Att tävla inom MMA är så likt du kan komma ett riktigt slagsmål eftersom bara fula tricks är förbjudna, såsom att peta i ögonen, klösas eller slå/sparka mot skrev. Annars finns det inga regler för hur du sparkar, brottas eller slåss. Personer som gillar varierad träning kan få en ny favoritsport med MMA.

Norska MMA-proffsen Emil ”Hulk” Weber Meek har tränat och tävlat i MMA i ungefär fem år och är på väg att söka till nästa säsong realtiydrama, The Ultimate Fighter.

Emil säger själv att han började med MMA genom att hitta ett gym i Norge. Han lyckades till slut få en plats på det populära gymmet och tränade så mycket han kunde för att bli bra fort.

Nuförtiden börjar hans träningsrutin 8-9 på morgonen på sitt eget MMA-gym som han startat med sin vän Thomas Formo. De sköter gymmet fram till klockan fem innan han och Formo börjar träna med ett proffslag inom MMA innan det är dags att gå hem. Det är ett schema som alla kan härma. Han jobbar under dagarna men har ändå tiden att träna så pass hårt och mycket att han blivit professionell. Han har fem vinster och en förlust under bältet.

Det lättaste sättet att får in Emils träningsregim är att hitta ett MMA-gym. De bli alltmer populära men kan vara svåra att hitta i mindre städer och byar. Det finns inte så många varianter i Norrland, heller. Istället kan man söka sig till olika boxnings- och brottningsgym för att skaffa sig en del grunden i dessa sporter som har stor betydelse i MMA. Främst ska du träna hårt och alltid träna till gränsen, annars kommer man aldrig kunna flytta gränsen.