Tekniska hjälpmedel för träningen

För att få ut mesta möjliga av sin träning kan ett bra tips vara att ta hjälp av diverse tekniska hjälpmedel och just därför tänkte vi här komma med några tips på teknik som kan vara bra att använda sig av i samband med träning.

Löparklocka

Är man ute och springer mycket kan ett bra tips vara att skaffa sig någon form av löparklocka. På senare år har den tekniska utvecklingen på det här området gått ganska långt. Numera är inte löparklockorna endast klockor utan innehåller även saker som pulsmätare, höjdmätare samt GPS. Dessutom kan man ofta även överföra information till datorn och på så sätt analysera löprundan i detalj.

Cykeldator

Tränar man mycket cykling skall man givetvis ha en cykeldator. Dagens cykeldatorer är precis som löparklockorna mycket avancerade och innehåller förutom sträckmätare och hastighetsmätare även höjdmätare och GPS. Dessutom är i stort sett alla cykeldatorer idag helt och hållet trådlösa.

Musikspelare

En annan sak som också kan vara bra att ha med sig på träningen är förstås en musikspelare i en eller annan form. Ett bra tips kan vara att köpa en hållare till sin smartphone eller Mp3-spelare som man kan sätta runt armen.