För dig som tränar tyngdlyftning

Tränar du tyngdlyftning är du väl medveten om behovet av rätt teknik samt en optimal och säker utrustning. Med rätt teknik i utförandet kommer du långt men du kommer ännu längre med rätt utrustning, vilket är väldigt viktigt för dig som vill lyfta riktigt tunga vikter.

Förbättra ditt grepp

Det finns många bra träningsprodukter som kan köpas online, exempelvis kalk och dragremmar som ger dig bättre och säkrare träning. Kalken använder du i dina handflator för att göra greppytan torrare, vilket ger dig ett bättre grepp när du lyfter tunga vikter under träningspasset eller på tyngdlyftningstävlingar.

Du behöver också dragremmar när du lyfter tunga marklyft eller när du tränar olika dragövningar på gymmet. För att få ett bra grepp när du lyfter så virar du dragremmarna runt handleden och skivstången.

Lyftarbälte för bålstöd

När du tränar eller tävlar styrkelyft så ingår bland annat knäböj och marklyft. För att ge stadga och skona din rygg och bål när du lyfter behöver du ett styvt och stadigt lyftarbälte. Det är vanligt förekommande på gymmet och under tävlingar för både motionärer, elitatleter och strongmen. Bälten finns i olika färger och utföranden, samt olika storlekar för både damer och herrar.