Den bästa träningen

Vilken typ av träning du ägnar dig åt beror på många olika faktorer. Bor du i Norrland kanske skidåkning är din sport och bor du i en stad kanske du tränar på gym. Har du aldrig tränat förr och därför inte har några känslomässiga band till någon träningsform är det fritt fram att välja och vraka bland de olika träningsformerna.

Träning

Att träna och hålla sig i form ger mängder av fördelar, kroppen blir starkare, du minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar, du får en snyggare kropp och du blir dessutom lyckligare. Det är dessutom roligt att träna. Det gäller bara att hitta din träningsform.

Ensam eller i grupp

För många är den sociala aspekten av träning viktig. De känner att de presterar bättre om de tränar i grupp och det är lättare att motivera sig till att träna om de vet att de kommer att träffa sina kompisar. Bra träningsformer i grupp är de flesta typerna av lagidrotter, men är du en nybörjare vad gäller träning är det nog bäst att börja med något annat, aerobics till exempel eller träning på gym. Att träna på gym kan vara lite skrämmande i början eftersom alla på gymmet verkar vara i så bra form, men kom ihåg att de har alla varit nybörjare någon gång.

Ensam

Vill du helst träna ensam utan att behöva ta hänsyn till andra är löpning en fantastisk träningsform. Löpning går att träna nästan var som helst och finns det gatubelysning går det att träna när som helst och det enda du egentligen behöver är ett par bra löparskor som passar sin stil och fot. Löpning är dessutom den träningsform som troligtvis ger flest positiva hälsoeffekter och löpning verkar vara bra för det mesta.Det viktigaste är egentligen inte vilken träningsform du väljer, det viktigaste är att du väljer någon träningsform du tycker om så att du kan motivera dig till att regelbundet träna några gånger i veckan. Men löpning är inget dåligt val.